oDesk WordPress 2.8 Test Answers 2013

oDesk WordPress 2.8 Test Answers 2013

Question : 1

From which of the following blog sites does WordPress provide the feature to import posts?

a) Blogger

b) LiveJournal

c) Technorati

d) WordPress

Ans : a) Blogger

Question : 2

In the WordPress.org version 2.5.1, there is a feature known as ‘Update Services’ which notifies site update services whenever a new post is published or whenever the blog is updated. Which of the following is the default update service in the WordPress.org version 2.5.1?

a) http://ping.feedburner.com

b) http://rpc.weblogs.com/RPC2

c) http://www.blogoole.com/ping/

d) http://rpc.pingomatic.com/

e) None of these

Ans : d) http://rpc.pingomatic.com/

Question : 3

In the case of a free WordPress.com blog, the number of users that can be invited by a registered user is:

a) 30

b) 35

c) 40

d) 45

e) Unlimited

Ans : b) 35

Question : 4

Which of the following WordPress.org version 2.5.1 components or modules is not activated by default?

a) Akismet

b) Avatar Display

c) Comments Moderation

d) All of these are activated by default

Ans : d) All of these are activated by default

Question : 5

What kind of information do cookies store in WordPress?

a) Information about the logged in user

b) Information about Comments

c) Information about New Posts

d) Information about Pages visited recently

Ans : a) Information about the logged in user

Question : 6

Suppose you have a WordPress.com blog named ‘http://your-username.wordpress.com’ and you want to know its RSS feeds details. Which of the following URLs will you use to get details?

a) http://your-username.wordpress.com/rssfeed

b) http://your-username.wordpress.com/RSS

c) http://your-username.wordpress.com/feed

d) http://your-username.wordpress.com/RSSfeeds

Ans : c) http://your-username.wordpress.com/feed

Question : 7

What is Domain Mapping in the case of WordPress.com?

a) It is a method by which you can increase the domain reach of your free WordPress.com blog by a paid upgrade.

b) It is a method by which you can apply Domain Maps of your WordPress blog by a paid upgrade.

c) It is a method by which you can replace the ‘WordPress.com’ name with your own domain name via paid upgrade.

d) None of these

Ans : c) It is a method by which you can

Question : 8

Which type of media files can be uploaded to WordPress.com?

a) .wma

b) .jpg

c) .odt

d) .doc

Ans : a) .wma b) .jpg

Question : 9

You want to Podcast an mp3 file named ‘abc.mp3′ on your WordPress.org version 2.5.1 site, having URL ‘http://www.xyz.com’, through post. What will be the URL to link the audio file?

a) Podcast File

b) Podcast File

c) Podcast File

d) Podcast File

Ans : c) Podcast File

Question : 10

You want to change the WordPress.org version 2.5.1 language to thai(th). What change has to be made in the wp-config.php file?

a) define (‘WPLANG’, ”);

b) define (‘WPLANG’, ‘th’);

c) define (‘WPLANG’, ‘th’,thai’);

d) define (‘WPLANG’, ‘thai’,th’);

e) There is no feature to change the language of WordPress

Ans : b) define (‘WPLANG’, ‘th’);

Question : 11

What is the main purpose of the Password Protect feature in the WordPress.org version 2.5.1?

a) To protect the style sheet from editing

b) To protect moderation of posts

c) To protect insertion of posts

d) To protect posts from being displayed to users who are not registered

Ans : d) To protect posts from being displayed to users who are not registered

Question : 12

You have forgotten your admin password for the WordPress.org version 2.5.1. Which of the following methods can be used to recover/reset the password?

a) By using the Lost password link on the login page

b) By using the MySQL Command Line

c) By entering the WordPress API key

d) By using the emergency password reset script

e) By editing the wp-config.php file

Ans :

Question : 13

Which of the following features is not available in the basic WordPress.org version 2.5.1 for posts?

a) Tagging

b) RSS Feed

c) Rating

d) Commenting

Ans : c) Rating

Question : 14

You want to browse your WordPress.com blog on your mobile or PDA. Which of the following URLs will you use?

a) mobile.wordpress.com

b) m.wordpress.com

c) mobileweb..wordpress.com

d) mobile.web.wordpress.com

e) None of these.

Ans : b) m.wordpress.com

Question : 15

Which of the following statements is correct with regard to adding the shopping feature in your WordPress.org version 2.5.1 site?

a) The shopping feature can be added via widget.

b) The shopping feature can’t be embedded to the site.

c) WordPress charges to enable the shopping feature.

d) The shopping feature can be added by plugging-in for shopping.

e) The shopping feature can be added by adding a theme for shopping.

Ans : e) The shopping feature can be added by adding a theme for shopping.

Question : 16

Which of the following are the differences between WordPress.org and WordPress.com?

a) In WordPress.org, you can upload themes and plugins but in WordPress.com, you cannot upload themes and plugins.

b) In WordPress.com, you can upload themes and plugins but in WordPress.org, you cannot upload themes and plugins.

c) In WordPress.org, you can alter the code file of the Theme Template but in WordPress.com, you can alter the CSS code file only.

d) In WordPress.org, you have to manually upgrade the software and take backups whereas in WordPress.com, automatic software upgrades and backups are available.

Ans : a) In WordPress.org, you can upload themes and plugins but in WordPress.com, you

cannot upload themes and plugins.

Question : 17

You want to show the number of spam comments that have been caught by the ‘Akismet’? Which of the following code is used to display the statistics in the WordPress.org version 2.5.1?

a)

b)

c)

d)

Ans : d)

Question : 18

In the WordPress.org version 2.5.1, the sidebar is used to display _____.

a) Widgets

b) Plugins

c) User Profile

d) None of these

Ans : a) Widgets

Question : 19

In the WordPress.org version 2.5.1, a private post created by the administrator is also visible to the:

a) contributor

b) author of that post

c) subscriber

d) editor

Ans : d) editor

Question : 20

In which file do you specify the database name in the WordPress.org version 2.5.1?

a) wp-config-sample.php

b) wp-config.php

c) wp-index.php

d) wp-index-sample.php

e) wp-settings.php

Ans : b) wp-config.php

Question : 21

What is the amount of free space available in a free WordPress.com blog, for storing uploaded files and images?

a) 2000 Megabytes

b) 3000 Megabytes

c) 1000 Megabytes

d) Unlimited storage

Ans : b) 3000 Megabytes

Question : 22

Which of the following statements are correct with reference to the Permalinks Structure?

a) Structure of Permalinks can be changed by using the admin section.

b) Structure of Permalinks can’t be changed.

c) Structure of Permalinks can be changed programmatically.

d) Structure of Permalinks can’t be changed programmatically.

Ans : a) Structure of Permalinks can be changed by using the admin section.

Question : 23

In the WordPress.org version 2.5.1, you can _____.

a) add third party ‘widgets’

b) add third party ‘plugins’

c) import Posts from different blog websites

d) export Posts to different WordPress blogs,

Ans : c) import Posts from different blog websites

Question : 24

In WordPress, you can also set the publication date of the post to:

a) A future date

b) A past date

c) Both a and b

d) You cannot change the publication date

Ans :

Question : 25

If the WordPress.org version 2.5.1 directory is placed in the root directory, which path is to be visited to install the WordPress.org version 2.5.1 script in the website http://www.example.com?

a) http://www.example.com/wp-admin/install.php

b) http://www.example.com/wp-admin/config.php

c) http://www.example.com/wp-admin/home.php

d) http://www.example.com/root/wp-admin/install.php

e) http://www.example.com/root/wp-admin/config.php

Ans : a) http://www.example.com/wp-admin/install.php

Question : 26

This question is based upon the figure shown below

Refer to the given image What does A signify?

a) It signifies that the given number of comments has been approved by the administrator.

b) It signifies that the given number of comments has been posted by the user.

c) It shows the total number of comments posted in a given day.

d) It signifies that the given number of comments is pending for the administrator’s approval.

Ans : d) It signifies that the given number of comments is pending for the administrator’s approval.

Question : 27

What is the default path for the theme files in the WordPress.org version 2.5.1 deployment kit?

a) /wp_content/themes

b) /themes

c) /wordpress/themes

d) /wp-content/themes

Ans : d) /wp-content/themes

Question : 28

What is the function of widgets in WordPress?

a) It is used to display the site in proper design.

b) It is used to create a sitemap of the site.

c) It is used to add additional components to the site.

d) It helps in easy and fast searching.

Ans : c) It is used to add additional components to the site.

Question : 29

Which of the following things are required for the installation of the WordPress.org version 2.5.1?

a) Web Server

b) Text Editor

c) Web Browser

d) Dreamweaver

Ans : a) Web Server b) Text Editor c) Web Browser

Question : 30

You have created a site using WordPress.org version 2.5.1 and given the blog the title ‘Fitness’. After the creation, you want to change the blog title. What will be the best solution?

a) The blog title can’t be changed.

b) Reinstall the WordPress.org.

c) Use the admin section to change the blog title.

d) Upgrade the WordPress.org.

Ans : c) Use the admin section to change the blog title.

Question : 31

When are Actions triggered in the WordPress.org version 2.5.1?

a) When a post is published

b) When a theme is changed

c) When a page is displayed

d) When a new user registers

e) When a month changes

Ans : a) When a post is published b) When a theme is changed

c) When a page is displayed d) When a new user registers

Question : 32

Under the Admin Manage Section of the WordPress.org version 2.5.1, you can _____.

a) manage User Roles

b) manage Topic Categories and Tags

c) manage Theme Templates

d) manage Published and Unpublished post

Ans : all option (a. b. c. d.)

Question : 33

If you want to upgrade your site http://www.example.com from the older WordPress.org version to a newer one, which URL will have to be used?

a) http://www.wordpress.org/wp-admin/upgrade.php

b) http://www.wordpress.com/wp-admin/upgrade.php

c) http://www.example.com/wp-admin/install.php

d) http://www.example.com/wp-admin/upgrade.php

e) http://www.example.com/wp-admin/update.php

Ans : d) http://www.example.com/wp-admin/upgrade.php

Question : 34

Which of the following User Roles are defined in the WordPress.org version 2.5.1?

a) Subscriber

b) Administrator

c) Editor

d) Moderator

e) Contributor

Ans : d) Moderator

Question : 35

You want to apply a new theme to your WordPress.org version 2.5.1 site. What will be the right method?

a) Click theme editor in the design section and then edit

b) Click theme in the design section and select the new theme

c) Click widget in the design section and select the new theme

d) Delete the old theme in the settings and select the new theme

e) Select the new theme in Plugins

Ans : b) Click theme in the design section and select the new theme

Question : 36

Which of the following constitutes ‘Permalinks’ structures in the WordPress.org version 2.5.1?

a) Day and name

b) Month and name

c) Numeric

d) Alphanumeric

e) Custom Structure

Ans : c) Numeric e) Custom Structure

Question : 37

From which section in the WordPress Admin can you add a calendar to your WordPress site?

a) Themes section

b) Manage section

c) Plugin section

d) Widgets section

e) None of the above

Ans : c) Plugin section

Question : 38

Which of the following database systems is supported by the WordPress.org version 2.5.1?

a) Microsoft sql

b) MySql

c) Microsoft access

d) All of the above

Ans : b) MySql

Question : 39

What is the function of Blog Stats in WordPress.com?

a) It provides the total number of page views of the blog.

b) It provides the list of the links (referral URLs) from which the people have visited your blog.

c) It provides the list of posts which have received the most traffic.

d) It provides the ranking of the posts in terms of page views.

Ans : c) It provides the list of posts which have received the most traffic.

Question : 40

How can you “hook” a new function into the WordPress.org version 2.5.1?

a) add_action (‘hook_name’, ‘your_function_name’, [priority], [accepted_args]);

b) add_action (‘your_function_name’,’hook_name’,[priority],[accepted_args]);

c) New functions can’t be hooked

d) None of the above

Ans : a) add_action (‘hook_name’, ‘your_function_name’, [priority], [accepted_args]);

About mdiqbalhobd

I Like to Learn.I Love to Work.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s