oDesk PHP5 Test Answers 2013

oDesk PHP5 Test Answers 2013

1. Question: What is true regarding this code?

Answer: setcookie will return true

2. Question: Which of the following is not a correct way of printing text in php5?

Answer: echo “Plain text”;

3. Question: Which of the following is not the correct way of starting a session?

Answer: session_initiate()

4. Question: Which of the following functions do you need to implement HTTP Basic Authentication?

Answer: None of the above

5. Question: Which of the following Command Line Interface constant is not defined in the CLI SAPI?

Answer: STDPRT

6. Question: Which of the following statements is correct with regard to final and abstract?

Answer: a. An abstract class cannot have final methods

7. Question: Which composite data types are supported by php?

Answer: Array

8. Question: The default value of register_globals in PHP is:

Answer: Off

9. Question: Which of the following is not a valid PHP connection status?

Answer: open

10. Question: Choose the correct statement:

Answer: include() includes and evaluates a specific file require_once() includes and evaluates a specific file only if it has not been

included before

11. Question: If the session_cache_expire() is not set, then by default the session cache will expire after:

Answer: 3 hrs

12. Question: What will be the output of the following script?

$count=50;

Paamayim Nekudotayim operator allows access only to the static members of a class? Paamayim Nekudotayim operator allows access only to the static members of a class? Answer: function_exists

$i=4;

User Name:

Password:

class Manager{

Answer: 5+2 * 4+6

$var = 1 + “-1.3e3″;

function Argument()

{ $count++;

echo $count;

} Argument();

?>

Answer: It will print 1 13. Question: State whether True or False

Answer: True

14. Question: Which of the following statements is true with regard to comparisons in PHP5?

Answer: With (===) operator, object variables are identical if and only if they

refer to the same instance of the same class.

15. Question: What will be the output of the following code?

$a = 0.0;

for ($i = 0; $i < a =”=””>

Answer: 1

16. Question: What will be the output of the following code?

$j=30;

$k=0;

$k=$j++/$i++;

echo $i . ” ” . $j . ” ” . $k . ” “;

Answer: 5 31 7.5

17. Question: Which of the following is a not a correct way of commenting in php? Answer: /#PHP Comment

18. Question: Following is a php code block:

$m=9;

$n=99;

$z=8;

$z=$n++/$m++ + –$z;

echo $z;

what will be the output?

Answer: 18

19. Question: Which of the following is the correct way of specifying default value?

Answer: function GetDiscount($Type = “Special”) { . . . }

20. Question: With reference to the following php script:

print ‘Text Line1′

print ‘Text Line2′

?> What will be the output on running the script?

Answer: Error message will be printed

21. Question: What will be the ouput of the following code?

for ($i = 0; $i < i =”=””>

0134

Question: Late PHP versions support remote file accessing for the functions:

Answer: include_once()

require_once()

both of them

22. Question: You have designed a user login form as follows:

How can you access the username entered by the user in the ‘Validate.php’ webpage?

a. $var= $_POST['username'];

b. $var= $_REQUEST['username'];

c. import_request_variables(‘p’, ‘p_’);

$var= $p_username;

Answer: Both of them

23. Question: Which of the following does not represent logical AND operator in PHP?

Answer: &

24. Question: Which of the following is not true for a persistent connection?

Answer: These can’t be converted to non-persistent connections

25. Question: Which of the following are invalid data types in PHP?

Answer: char

26. Question: The Manager and Office classes are as follows:

function printName() { echo “Manager”; } } class Office{ function getManager() { return new Manager(); } } $ofc = new Office(); ??? ?>

Which of the following should replace ‘???’ to obtain the value of printName() function?

Answer: $ofc->getManager()->printName();

27. Question: The classes are defined as follows:abstract class BaseCls{ protected abstract function getName();

} class ChildCls extends BaseCls{ } Which of the following implementations of getName() is invalid in ChildCls?

Answer: public function getName(){}

28. Question: Which of the following variable declarations within a class is invalid in PHP5?

Answer: var $term =3;

oDesk PHP5 Test Answers

29. Question: What will be the output of following code? $arr = “a”; $arr[0]=”b”; echo $arr; echo $arr[0]; Answer: bb

30. Question: For the following code: the output will be: Answer: 171

31. Question: What is the result of the following expression? Question: What will be the output of following code? echo $var; Answer: -1299

32. Question: What will be the output of following code? $var1=”a”; $$var1=”b”; echo “$var1 $a”; Answer: a b

33. Question:What is the output of the following code? $a = 500; $b = 200; echo $a % 2 * $b; ?>

Answer: 0

34. Question: What will be the ouput of the following code? if (-1) print “true”; else print “false”; ?> Answer: true

35. Question: What will be the output of the following code?

echo 12 . 6;

Answer: 126

36. Question: Consider the following sample code:

$x = 0xFFFE;

$y = 2;

$z = $x && $y;

What will be the value of $z?

Answer: 1

About these ads

About mdiqbalhobd

I Like to Learn.I Love to Work.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s